Ова се имињата

Томи Виринга

Антолог

149 ден.

Цена на печатено издание: 300 ден.

Страници од печатеното издание:264

Опис на книгата :Share

Гранично гратче во степата. Мала група прегладнети и бесни бегалци се појавуваат од нигде-никаде и шират страв и паника во градот. Кога полицискиот инспектор Понтус Бег наредува да се уапсат, во нивните куфери наоѓаат доказ за убиство. Како што тој ја разоткрива историјата на нивното пеколно патување така таа почнува да се испреплетува со неговото потекло. Тој станува некој вид инквизитор, а подоцна и спасител на групата. Со редок спој на хумор и мудрост, Томи Виринга ја поврзува мрачната човекова природа со прашањето кои сме и дали искупувањето е возможно. Романот е добитник на наградата „Либрис“ за 2014 година. „Неочекувано вџашувачка, возбудлива приказна испишана преку потрагата по идентитет во XXI век.“ Џејн Греам

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата