Сенките во сонот

Зоран Радически

Антолог

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:120

Опис на книгата :Share

„Хаику-песните на Радически се читаат и функционираат како умешно и луцидно уловени мигови, мигови на запрено време во хаотичното и брзо секојдневие, кое се чини дека никогаш не застанува.“ Владимир Јанковски „Сенките во сонот изобилува со оригинални, нестандардни и изненадувачки хаику-откровенија. Избегнувајќи ги стапиците на стереотипните решенија, поетот ни нуди грст свежи поетски слики, во кои пулсира животот.“ Владимир Мартиновски

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата