Срце на тротоарот

Адријана Ананиева

Антолог

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:96

Опис на книгата :Share

Делото „Срце на тротоарот“ е автобиографска збирка раскази, кои добиваат своја форма по враќањето дома од патешествијата на американскиот континент на авторката. Првиот дел го сочинуваат раскази проткаени со лични видувања, додека расказите од вториот дел се создадени врз основа на разговори на пет девојки, кои може да се наречат коавторки на делото. Секој расказ е внимателно избрана епизода или епизоди од секојдневјето на протагонистите, чија намера е да ги ослободи од заборавот. Тоа се настани и размислувања со кои се соочиле во текот на својот престој и работа во САД. „Ракописот Срце на тротоарот е солиден прозен текст од талентирана млада авторка, кој е добредојден на македонската книжевна сцена, и токму поради тоа срдечно и со одговорност го препорачувам“. Ѓоко Здравески

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата