Љубовна саботажа

Амели Нотомб

Антолог

99 ден.

Цена на печатено издание: 200 ден.

Страници од печатеното издание:192

Опис на книгата :Share

Дали знаете дека комунистичка земја е онаа во која се користат вентилатори? И дека од 1972 до 1975 година беснеела мала светска војна во едно гето во Пекинг? Дека велосипедот, всушност, е коњ? Дека штом ќе помине пубертетот, сè друго е само епилог? Ќе дознаете и многу други нешта во овој редок роман, епски, забавен, фантастичен и трагичен роман, кој раскажува вистинска љубовна приказна, што ќе ги згрее и најстудените срца. Со оваа книга, Амели Нотомб стана најнадежното име на младата книжевна генерација. Многумина сметаат дека тоа е нејзината најдобра книга, а еве и зошто: ова е драма што глуми роман. Секоја реченица може да се искаже како реплика или да се изрецитира како стих. Се чини дека го напишала во тотална екстаза, од прв до последен збор, во еден креативен здив. Зарем не е тоа илузијата по која тежнее секој што пишува? „Се чита со задоволство“. Вашингтон тајмс

Оценки и коментари :

Просечна оценка за книгата